Forside

Lidt om mig

Mine katte

 Killinger
 Om skovkatten Links Kontakt Gæstebog

 

Hvem er jeg?

Jeg er af årgang '69, født og opvokset i Storkøbenhavn og bor med mine 7 katte i en lejlighed i København. 

Jeg har haft en stor kærlighed til katte så langt tilbage jeg kan huske. Min første kat fik jeg som 12 årig - nærmest ved et tilfælde - en lille "striber" huskat, der meget originalt fik navnet Missen. Da jeg som 18 årig flyttede hjemmefra var jeg slet ikke i tvivl om, at katte skulle være en del af mit liv og jeg har haft katte i mit hjem lige siden. 

 

    Tino & Candy i en hyggestund

 

Hvorfor nu lige Norsk Skovkat?

Indtil for et par år siden har de fleste af de skønne katte jeg har mødt på min vej og delt min tilværelse med altid været huskatte af ukendt oprindelse - og mange af dem desværre også med "bagagen" fuld af triste oplevelser fra en hård start på livet. De har alle som een været højtelsket af mig, men det har ikke altid været let at få tingene til at "glide" problemfrit, når man som jeg har flere katte, der jo gerne skal fungere sammen som en lille "familie".

Da en veninde, som selv har haft katte i mange år foreslog, at jeg begyndte at kigge på racekatte, hvor man kender det grundlæggende temperament og ved hvilken kat man får, åbnede sig en hel ny verden for mig. For hvor er der mange dejlige racer at vælge imellem men jeg endte med at falde pladask for den norske skovkat. Jeg indrømmer blankt, at det i første omgang var deres smukke og lidt halvvilde udseende der tiltalte mig men efter at have læst i diverse kattebøger og kigget hjemmesider på nettet, blev jeg mere og mere fascineret af deres historie og "forelsket" i deres temperament. I september 2003 "fik" jeg Candy (Silverhearts Candy), min første skovkat - en smuk, smuk og dejlig kat, som i den grad har fået charmeret sig ind og fået mig til at spørge mig selv om, hvordan jeg dog overhovedet kunne overveje en anden race.

 

Mor,killinger & tante Candy

 

Opdræt og killinger

Da jeg købte Candy, åbnede det også mulighed for at "lave mine egne killinger" - men næh nej, jeg skulle i hvert fald ikke være opdrætter, så Candy blev neutraliseret. I stedet blev jeg interesseret i at vise hende frem på katte udstillinger og det varede ikke længe, før jeg var "bidt" af udstillingsfeberen. Det er en sjov og hyggelig måde at møde andre katte entusiaster på - og så gør det jo hellere ikke noget, når dommeren (også) synes at ens kat er en smuk kat. På denne måde kom jeg i kontakt med opdrættere af "min" race og langsomt begyndte tanken om at "få et kuld eller to" at gro på mig. Så da Miauw von Friberg flyttede ind i april 2005, tog det da heller ikke Hanne & Lars (von Friberg DK) lang tid at overbevise mig om, at det var en god ide at lade Miauw være stammoder i mit kommende opdræt. 

Så i februar 2006 søgte jeg og fik mit stamnavn DK Cattitude.  Jeg bestræber mig på at opdrætte sunde, racetypiske og kærlige skovkatte, som kan bringe glæde og mange sjove oplevelser til deres kommende ejere. Cattitude killinger vil være neutraliserede, øremærkede og vaccinerede når de som 14-16 uger gamle er klar til at flytte hjemmefra. Da alle mine katte først og fremmest er hygge/kæle katte og jeg indtil videre har valgt, at mit opdræt består af een hunkat, begrænser det imidlertid antallet af Cattitude kuld.

 

Køb af Cattitude killinger

Killinger vil som udgangspunkt være klar til at flytte hjemmefra når de er 14-16 uger, efter de er blevet neutraliseret, øremærket og vaccineret af dyrlægen. Jeg har valgt at gøre dette inden de flytter herfra af flere årsager - den primære er, at sikre mig at killingerne (og deres kommende ejere) ikke skal gennemgå unødige løbetider - for hunkattenes vedkommende og hankatte der "lige pludselig" strinter. Herudover er det faktisk lettere for kattene at komme sig efter operationen i en tidlig alder og det er jo bestemt også værd at tage med i betragtningen.

Da jeg selv bor i lejlighed og mine katte ikke har mulighed for "det frie liv" udenfor, sælger jeg ikke mine killinger til steder, hvor de skal havde adgang til udendørs livet  - medmindre det foregår i løbegård. Det er der mange og tungtvejende argumenter for og jeg kan anbefale at læse mere om emnet her.

Ved køb af killing hos mig, indgås der altid kontrakt og killingen vil altid være øremærket, vaccineret og neutraliseret, når den flytter. Prisen er 4.500,- kr. og er ikke til forhandling. Til gengæld får du en kat, som er dyrlægetjekket, øremærket, neutraliseret, vaccineret og stambogsført samt "hotline" til råd og vejledning i hele kattens levetid - foruden forhåbentlig KATTEN i dit liv.

 

 

 

 

Tilbage til toppen